10 начина да те уволнят

0
624

УволненАко съм компетентен и не злоупотребявам с финансите на организацията, в която работя, съм застрахован срещу уволнение. Това твърдение не е вярно. Пътят към вратата е по-кратък, отколкото и изглежда, а причините, поради които можеш да поемеш натам, са най-разнообразни.

Реклама

Има някои грешки на работното място, които са доста често срещани и които спокойно могат да доведат до заповед за уволнение.

1. Невярна информация още в CV-то, по време на интервюто за работа и т.н.

Знаеш, че лъжите по време на интервю за работа са напълно забранени. Рано или късно, ако си излъгал за образование, квалификация или предишен опит, това ще стане ясно. Ниската квалификация е далеч по-простима от лъжата.
На компютъра
2. Недискретно търсене на нова работа

Всички искаме да се развиваме и то по най-добрия възможен начин. Затова не рядко се оглеждаме за нова работа още докато работим старата. Ако правиш това обаче, трябва да си максимално потаен. В никакъв случай не рискувай, като пращаш CV-то си на потенциални работодатели в работно време и от служебния компютър. Не допускай да те хванат в крачка – ако не успееш да си намериш нова работа, но опитите ти станат ясни на всички, животът ти на работното място ще се стъжни значително.

Клюки3. Клюки

Никога не знаеш кой те слуша, а понякога на работното място стените наистина имат уши. Затова не повтаряй клюките, които чуваш, колкото и да ти се струва безопасно. Дискретността може да ти спести доста главоболия.

4. Прекалено много лични разговори в работно време

Когато си на работа, разговорите ти трябва да са по работа. На всички понякога ни се иска да вдигнем телефона и да се уговорим за излизане довечера. За тази цел са обедните (или по друго време) почивки. Ако нарушиш това правило, шефът може да реши да ти даде всичкото време на света за лични разговори, като те уволни и те остави да си говориш колкото ти душа иска.

5. Алкохол

Тук няма какво повече да се каже – пиенето на работното място е един от най-сигурните начини да ти покажат вратата.

Интернет…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here