12 ноември 2009

0
116

Една сутрин един баща събужда сина си и му казва:
– Хайде, днес ще ходим на лозето!
А синът му сънено отговаря:
– Днес няма да копам!
Но бащата не го оставя на мира, докато най-накрая синът склонил да тръгне. Баща му върви напред, а той изостава назад. Не щеш ли, момчето забелязва майка си да се натиска с комшията и се скрива, да ги чуе какво си говорят. Kомшията казва:
– Искам днес да ми донесеш една питка на нивата.
А жената отговаря:
– Не мога, мъжът ми ще е там.
Комшията й казва, че когато мъжът й е далече, той ще размаха една бяла кърпа високо и тогава тя да иде при него. Уговарят се.
Синът тръгва към баща си и го вижда, че ебе магарето, но нищо не казва, а се скрива и се показва по-късно, когато е свършил вече. Отива при съседа си и му казва, че баща му знае за него и за майка му и ако го види, по-добре да бяга, защото е много ядосан.
После отива при баща си и му казва да вземе брадвата и да отиде при комшията да му помогне да отсекат някакво дърво . Бащата отива и когато комшията го вижда с брадвата тръгва да бяга, бащата след него. През това време малкият развява кърпата и майка му носи питката и естествено синът й я взима веднага. Казва й, че баща му гони комшията да го убие, защото е разбрал за връзката им. Тъкмо си тръгва майката и бащата се връща и пита:
– Сине, това не беше ли майка ти?
Синът му казва:
– Да, тя беше, разбрала, че си ебал магарето и отива да каже на цялото село! Бащата тръгнал след нея с брадвата. Тя като го видяла, изплашила се и хукнала да бяга. Тогава синът си отдъхнал доволно, седнал, отчупил от питката и казал:
– Аз на тоз казах ли му, че днес няма да копам!

Реклама

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here