Спорове и кавги с гаджето

0
239

Кавга3.Недей да търсиш отмъщение

Реклама

Ако се караш с приятелката си с идеята да й отмъстиш или да я обидиш, тогава това не е връзка. Идеята на споровете е да разрешават проблемите, а не да нараняват. Затова, колкото и да сте ядосани, недей да гледаш на нея като на враг. Ако във връзката ви има смисъл, то вие сте от едната страна, не сте противници. Затова работете в екип. Отмъщението няма място в една връзка.

4.Недей да спориш за всичко накуп

Ако имате проблем и се карате заради него, то задачата ви е да решите него и само него. Едно от най-лошите неща по време на спор е да започнеш да изкарваш стари случки и забравени грехове. Това само влошава нещата. Затова се съсредоточете върху едно нещо – това, за което е конкретният спор.

Особено трудна е тази точка за този от двамата, който се чувства засегнат. Когато ти си засегнатият, е много изкушаващо да стовариш на главата на приятелката си не само конкретните си обвинения, но и всички останали неща от миналото, за които се сещаш. Което само ще затрудни разговора и ще ви отдалечи от решаването на проблема. Затова карай подред, едно по едно.

5.Изслушвайте се

Взаимното прекъсване ще ви изнерви допълнително, затова се разберете, че ще се изслушвате по време на спора.

6.Разбирайте се

Много е важно в един спор да си напълно наясно каква е гледната точка на другия, Кавгакакъв му е проблемът и защо според него има проблем. Идеята е да спориш с това, което приятелката ти наистина мисли, а не с това, което ти си мислиш, че тя мисли.

7.Почивайте си

Ако спорът е много сериозен, спрете за малко и си починете от говоренето и слушането. Тази почивка е малко като съня – когато човек остане сам с мислите си, това понякога носи повече спокойствие и разбиране към другия и по-малко излишно напрежение.

8. Извинете се…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here