Да тренираме заедно!

0
349

fatman-skinnyimage.gifСлед новогодишните празници се оказа, че издутината е над гащите, което хич не ни хареса. И понеже знаем, че ОНЕЗИ шест плочки няма да се покажат навън от само себе си, когато се стопли, решихме да потърсим квалифицирана помощ.

Реклама

Представям ти най-новото попълнение в редиците на vratovrazka.bg – Мартин Гергов, фитнес инструктор и шампион по силов трибой!

Помолихме Мартин да води по пътя към перфектното тяло и съвсем скоро ще можеш да прочетеш на страниците на списанието неговите съвети за фитнес и хранене.

Фитнесът и правилното хранене са задължителни за модерния млад мъж. Дори да знае много за тях обаче, всеки има нужда от малко помощ. Затова потърсихме Мартин, защото Vratovrazka.com обича да помага на читателите си,

Преди да започнем със съветите, представяме ти Мартин:

ana1.jpgКак би се описал с три думи?
– В никакъв случай не съм консервативен; нахален; упорит. Станаха ли три?

Ти си учил във военно училище, затова ми е интересно какво смяташ за отмяната на задължителната казарма?
Идеално е, че я отмениха. Във военното училище аз бях доволен, защото там ходят цивилизовани хора и има подбор. След това бях старшина в една казарма в Крумовград, където беше пълен ужас, просто няма устави, няма нищо, те са си установили собствен измислен закон; и примерно за най-малкото нещо, ако ти е разкопчано най-горното копче, влизаш в ареста. Просто нямам думи. Затова по-добре, че я отмениха.

Трудно ли ти беше във военното училище?
Не. Трудно е влизането, въпреки че аз нямах желание да влизам, исках в НСА. Но не беше трудно.

А доволен ли си сега, съжаляваш ли?
За нищо не съжалявам, което е минало и е станало по един или друг начин.

Строг старшина ли беше?
Ами… Аз съм човек, когото много го е яд, когато някой използва някого. Имаше един случай с едно ромче, което войниците просто го използваха за всяко едно нещо. Но аз не оставих нещата така, защитавах го и когато ставаше време за пускане в отпуск, всички такива големи тежкарчета ги оставях без отпуск.

Какво те мотивира да тренираш?
Едно време ме мотивираха състезанията. Да стана републикански, после световен шампион, да се видя по списанията. В един момент това ми мина. Следващата крачка беше професионален спорт, спорт за пари, при който здравето се залага за сметка на пари – не спорт за здраве, а спорт за пари. А в България не дават почти нищо – само чест и слава. Федерацията почти нищо не ти осигурява. И така се отказах от професионалния спорт и в момента тренирам за добра форма.

ana2.jpgКак е по-полезно да се тренира – на открито или в зала? Какво смяташ за тренировките вкъщи? Може да се комбинират и трите начина. Определено е по-готино да се тренира в зала, но в хубава зала, а не някоя махленска. Излиза малко по-скъпичко, но пък в готините зали има и готини мадами.

Какво е отношението ти хранителни добавки?
Без тях може, но и не може. Ако искаш да постигнеш някаква форма е желателно да се употребяват, те спомагат за по-добро възстановяване. Под добавки някои хора разбират и стероидите, които не са добавки. Та хранителните добавки не вредят ако не се прекалява с тях. Има една поговорка: „Дозата прави отровата” А стероидите определено не са за начинаещи.  Обикновено се използват от почти всеки професионален спортист. Стероиди се вземат, има си медикаменти, които ги прикриват и ти отиваш на допинг тест чист, но това не означава, че ти не си взимал. Страничните им действия обхващат черен дроб, тестиси, психиката…

Ти употребявал ли си стероиди?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here