Жените и мастурбацията

0
1675

Тя дали го прави?Жени и мъже

Реклама

Не се знае каква точно е причината за по-ниския процент на жените, които мастурбират, в сравнение с този на мъжете, които го правят. Според някои това е така, защото традиционно хората считат, че жените са “добри”, само когато се придържат към своята обичайна сексуална роля – да бъдат пасивни, наивни и зависими. Иначе казано, да бъдат сексуално пасивни. Жените, които имат богат сексуален опит, които са независими и “отракани”, се смятат за плашещи и разпуснати.

Освен това, макар за повечето съвременни хора това да звучи като нещо, останало в миналото, факт е, че все още има жени, които от малки са възпитани в много консервативен дух. А именно: че преди сватбата сексуалните желания трябва да се потискат, а след това – да служат само за създаване на поколение. Че жената трябва да получава удоволствие САМО по време на стандартен полов акт – не чрез орален секс, чрез ръчна стимулация и определено НЕ чрез мастурбация. Ако една жена мастурбира, докато има връзка, това им изглежда като знак, че нещо не е наред. А ако го прави докато е сама – като знак за самотност. Нещо повече, освен мастурбацията, говоренето за нея също се смята от някои хора за табу.

И накрая…

Мастурбацията е здравословна и естествена част от човешката сексуалност. Тя дава възможност и на мъжете, и на жените да научат повече за телата си и по-точно заопределени части от тях, както и да развият собствените си еротични усещания и оргазми. Тя също така помага на общуването в една връзка, давайки възможност на партньорите да разберат какво им харесва. Откровените разговори за секса помагат и на мъжете, и на жените да се освободят от исторически наложените негативни влияния, които им пречат да открият и изучат своята сексуалност и да й се наслаждават. Такива разговори помагат за разрушаването на митовете и табутата, витаещи около мастурбацията. Което е само от полза.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here