Жените и мастурбацията

0
1716

Тя се докосваДа, не само мъжете го правят. Вярно е, че жените мастурбират по-рядко от мъжете, поне според статистиките. И все пак го правят, което ме накара да се поровя из разни изследвания по въпроса, за да ти разкрия някои факти за женското самозадоволяване.

Реклама

Първото, което ми направи впечатление, е едно интересно проучване. Важно е да направя уточнението, че то НЕ е представително и не се отнася за всички жени. Авторите му са открили някои забавни неща:

1. Жените, които мастурбират, легнали по очи, по-рядко стигат до оргазъм по време на секс от тези, които се самозадоволяват, легнали по гръб.

2. Жените, които казват, че предпочитат мастурбация пред секс, са значително повече от мъжете, които мислят така.

3. Жените по-често се научават как да се самозадоволяват от друг човек, от книги, филми и т.н., отколкото мъжете.

По корем или по гръб?

4. И жените, и мъжете, получават съвсем малко информация (даже по-скоро никаква) относно мастурбацията от страна на родителите си. А в България това важи с пълна сила и за секса изобщо.

5. Малко пикантни подробности: 86% от жените, участвали в изследването, се самозадоволяват, като стимулират клитора си, а 74% – като пъхат пръсти или някакви предмети във вагината си. (Предметите варират много – от вибратор и дилдо до свещ, краставица, морков, банан, даже молив… Да, и аз на това място погледнах учудено. Както и на плодовете и зеленчуците. А да не ти казвам, че имало и отговор плюшено мече… Накъде отива този свят?)

6. Жените, които сменят ръцете, докато мастурбират, са около два пъти повече от мъжете, които правят същото. Повечето жени използват дясната си ръка, а някои изобщо не използват ръцете си. Как го правят тогава, ще попиташ ти. Ами, начини много…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here