Спешна фитнес помощ

0
390

До лятото има само един месец, а то е времето на късите панталони, тениските с къс ръкав, изрязаните потници и не на последно място – банските на плажа.

Реклама

Това е прекрасно, но вие как сте с формата? Има ли все още отпуснати мускули и висящи мазнини? Или може би сега се сетихте, че за един месец трябва да станете изрядни, за да ви заглеждат на плажа и за да се чувствате удобно в летните си дрехи?

Ако цяла зима, че и през пролетта, не сте влизали във фитнес залата, сега е време да започнете работа в тази насока с пълна пара. В противен случай ще си останете същите, но вече без широките зимни дрехи, под които така добре се скриват недостатъците.

Е, остава и възможността да последвате примера на лястовичките, само че да отлетите не на юг, а към Северния полюс. Последното обаче е глупост – не бягайте от проблемите, а се справете се с тях! Да, няма да е лесно да наваксате пропуснатите месеци, но все пак сме мъже и не трябва да се оплакваме.

Но как все пак да стане това?

С малко спешна фитнес помощ от мен: тренировки, хранене и още няколко допълнителни съвета.

1. Тренировките

Предполагам сте чували за системата за тренировки на известния в цял свят български треньор Иван Абаджиев, благодарение на когото спечелихме много олимпийски титли. По тази система съм тренирал и аз и тя наистина е уникална! Само да подчертая, че тренировките са двуразови, триразови, дори и четириразови.

„Ами-и-и… Може ли да тренирам по два пъти седмично и да има ефект?” Не, не може! Вече не! Сега е добре да тренирате всеки ден, дори по два пъти на ден. Например сутрин преди работа и вечер след работа.

И така, сутрин си запланувайте да потичате или пък да навъртите на велоергометъра 1000 калории. Ако ви остане време, няма да е никак лошо да направите и коремни преси за горната и долна част на корема.

Вечерта се насочете към тренировката със свободни тежести. Но ако сте прекалили с покачените мазнинки, насочете се отново към изгарянето на още около 1000 калории.

Тренировката със свободни тежести е добра за различните мускулни групи, но ако наистина сте се постарали в натрупването на подкожни мазнини, мускулната маса, която е под тях, леко ще се повиши, въпреки че тренирате за релеф. Така видимо се увеличават обиколките. Така че преценете сами – според подкожните си мазнини.

2. Храненето…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here