Ръцете и ноктите

0
772

РъцеАко направим списък с нещата у себе си, за които се грижим най-редовно, ръцете няма да са в топ три. По някаква незнайна причина хората често пренебрегват именно тази част от тялото си, въпреки че тя е една от най-видимите. Дори да изглеждаш чудесно в нов костюм, с оправена коса и с любимия ти парфюм, зле поддържаните ръце ще развалят всичко останало. Загрубялата кожа на ръцете и грубите и нацепени кожички около ноктите са проблем, който обаче лесно може да бъде решен.

Реклама

За загрубялата кожа на ръцете има много лесно решение – крем. В зависимост от типа кожа, можеш да избереш подходящ продукт, който ще попречи на ръцете ти да се превърнат в шкурка. Това е особено важно в студените месеци, когато въздухът е сух и кожата лесно изсъхва и се напуква.

Колкото до ноктите, изрязването им и почистването под тях може да изглежда достатъчно, но има и още няколко неща.

За да не стават краищата на ноктите груби след изрязване, ги почиствай с пила, най-добре метална.

Тук стигаме до един инструмент, който понякога плаши даже жените – този за махане на кожички. Ако кожичките около ноктите станат прекалено забележими и дразнещи, трябва да се махнат. Това не става чрез: гризане, смукане и хапане. Става именно чрез въпросното нещо, което може да се купи от всеки магазин за козметика. Добре е да не взимаш някое с прекалено остри изрязващи части, защото можеш лесно да се порежеш; също така избягвай съмнително евтините разновидности – целта на инструмента е да премахне мъртвите клетки около ноктите, а за тази цел трябва да е качествен. Иначе джаджата е много полезна, защото премахва грубите кожички и прави пръстите много по-поддържани. Само внимавай да не махаш кожичките много надълбоко и да не разкървавиш мястото. Най-добре не прекалявай с натиска. След процедурата си сложи крем, който ще успокои кожата и ще я омекоти.

Гризането на ноктите…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here