Стадионите на Евро 2008 – Wals Siezenheim Stadium

0
242

СтадионътСтадионът на футболен клуб „Red Bull” – Залцбург е единственият сред стадионите на Евро 2008, който по принцип е покрит с изкуствена трева. Въпреки че покритието е одобрено от УЕФА обаче, за шампионата изкуствената трева ще бъде сменена с истинска.

Реклама

Проблемът с изкуствените покрития на футболните стадиони съществува от няколко десетилетия. Доскоро повечето играчи и фенове ги смятаха за едновременно грозни и неудобни. Тъй като по-старите варианти на изкуствена трева са били и по-твърди, контузиите на играчите на тях биха могли да бъдат и доста по-сериозни.

Но с напредването на технологиите нещата се променят. Съвременните изкуствени треви вече са съвсем подобни на истинските, дори е трудно да се различат едните от другите. Също така, изкуствената повърхност има две главни предимства – не замръзва при ниски температури и е по-евтина. Затова не малко стадиони започват да се покриват с изкуствена трева. Нещата постепенно се променят и в крайна сметка УЕФА и ФИФА се съгласяват да дават съответния статус на такива стадиони, след като те са минали съответните тестове.

Един от одобрените стадиони с изкуствено покритие е именно Wals Siezenheim. Все пак обаче за мачовете от Евро 2008 покритието ще бъде временно сменено с естествено. Wals Siezenheim ще посрещне три мача от група D на Евро 2008, в която са отборите на Испания, Русия, Гърция и Швеция. Както и другите стадиони на първенството, и той е ремонтиран наскоро и събира 30 000 зрители.

{gallery}skuka/interesting/stadium7/stadium{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here