Volkswagen Phaeton

0
191

Новият Phaeton е ненатрапчиво луксозен.

Реклама

Името на модела идва от мита за Фаетон, сина на бога на слънцето Хелиос. Легендата разказва, че Фаетон поискал от баща си да кара слънчевата колесница, но не могъл да се справи и бил убит.

Volkswagen Phaeton се произвежда от 2002 г., но модел 2009 има някои съществени подобрения. Може би най-важната му характеристика е, че никой не може да каже колко точно луксозен и сигурен е автомобилът отвътре, като го погледне отвън. Като го видиш, едва ли ще ти хрумне, че основните му конкуренти на пазара са серията BMW 7 и Mercedes S-класа.

Вътре обаче е друго. Все едно си в хотел – климатици, които са инсталирани така, че ти осигуряват еднакво охлаждане отпред и на гърба, контрол на влагата, който пречи на прозорците да се изпотяват.

{morfeo 170}

Подобренията на новия модел включват още фейслифт, камера за задно виждане, LED светлини, подобрена спирачна система и подобрено контролно табло. Бордовият компютър може да се управлява и от волана.

Системата Automatic Distance Control пък позволява изчисляване на скоростта на автомобила отпред и регулиране на скоростта на Phaeton за спазване на оптимална дистанция. Системата за въздушно окачване прави движението гладко. Front and Side Scan системата пък се състои от сензори, които отчитат препятствия на пътя – пред колата и встрани.

Phaeton се предлага с двигател V6 турбодизел, 3-литров, 237 к.с., както и с ултрабърз 6-литров W12 (като на Bentley Continental).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here