Суперавтобусът на бъдещето

0
252

Суперавтобусът на бъдещето

Реклама

Той прилича по-скоро на футуристична лимузина и е напълно различен от днешните автобуси, които са твърде големи, бавни и неикономични. Дизайнът е на холандски учен от Техническия университет на град Делфт.

Суперавтобусът на бъдещето

Суперавтобусът е дълъг 15 метра и, за разлика от познатите ни автобуси, е нисък. Прилича на разтеглена спортна кола. Този аеродинамичен дизайн позволява на футуристичното превозно средство да вози 23 пътника със скорост до 250 км/ч.

Автобусът е електрически и използва толкова енергия, колкото обикновен автобус, който се движи със 100 км/ч. Тази икономичност е възможна заради леките материали, от които е построен – цялата структура е направена от въглеродни нишки.

Вместо две, автобусът има десет врати с цел да се увеличат местата за сядане. Пътниците имат предпазни колани, въздушни възглавници, телевизия, Интернет, климатик и парно.

Въпреки че все още става дума само за концепция, създателите на автобуса се надяват, че ще могат да го въведат в употреба до 2015 г., най-вероятно на специален път, където машината ще може да достига максималната си скорост поне в някои участъци. Смята се, че моделът може да бъде използван първо в Абу Даби.

Ето и как изглежда суперавтобусът на бъдещето:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here