Най-малкият велосипед

0
139

Solowheel

Реклама

Той е екологичен и можеш да го носиш навсякъде със себе си. Идеята на Solowheel е едновременно да осигурява придвижване и да е достатъчно компактен, за да може лесно да се прибира.

Колелото развива 19,2 км/ч. Задвижва се от 1000-ватов електрически двигател.

За да се придвижваш със Solowheel, трябва само да качиш краката си на сгъваемите платформи отстрани и да се наведеш леко напред, за да тръгнеш. Докато си наведен напред, ще се движиш, когато се наведеш назад, ще спреш, а чрез навеждане встрани ще завиваш наляво и надясно. Колкото повече си се навел напред, толкова по-бързо ще се движиш. За баланса на колелото се грижи серия от жироскопи.

След 45 минути зареждане Solowheel може да се движи два часа. В това движение се включва изкачване на наклони до 15%.Когато се спускаш по наклон и когато забавяш скоростта, батерията се зарежда.

Колелото тежи 9 килограма и собственикът му може спокойно да го вземе със себе си в ресторант, магазин или асансьор, както и във влак или автобус, в киното, на работа или училище.

Solowheel е изобретение на компанията Inventist, базирана във Вашингтон. Производителите казват за своя продукт, че чрез него са изобретили колелото за втори път.

Цената на Solowheel е $1590.

https://www.youtube.com/watch?v=bp_GxDPyYik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here