Riversimple Urban Car с водородно гориво

0
206

Riversimple Urban Car

Реклама

Автомобилът е с оригинален дизайн, достига 80 км/ч, има две места и е идеалната градска кола. И не произвежда вредни емисии.

Riversimple Urban Car може да измине до 385 км без презареждане, само с около 998 грама водород. Теглото на автомобила е едва 350 кг.

Основната цел на Riversimple Urban Car за момента е демонстрационна – да покаже какво е възможно с помощта на днешните технологии. Дизайнът на колата ще може да се намери онлайн, за да може всеки, който желае, да го използва. По него могат да се проектират автомобили, които да отговарят на специфичните изисквания в различните градски зони.

Riversimple Urban Car има четири електрически мотора във всяко от колелата. Те произвеждат електричество и го складират и играят и ролята на регенеративни спирачки. Задвижването на двигателите става чрез 6-киловатова горивна клетка с водород. Това е особено ефективно в сравнение с други прототипи на задвижвани с водород коли, за които са необходими 100-киловатови горивни клетки.

Производителите, малката британска компания Riversimple, се надяват, че през 2013 г. колата ще влезе в масово производство.

Очаква се Riversimple Urban Car да има около 20-годишен живот. През това време компанията обещава поддръжка – по този начин производителите смятат да синхронизират интереса си с този на потребителя, защото ще им е по-изгодно да правят здрави и стабилни автомобили. Плановете са автомобилът да се продава на лизинг, за около $330 на месец.

{morfeo 159}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here