Peugeot Metromorph Concept

0
151

Прототипът е създаден, за да отговори на предизвикателствата на живота в модерния метрополис. Peugeot Metromorph премахва необходимостта от място за паркиране по уникален начин. Като се превръща в тераса. Ето за какво става дума:

Реклама

Когато си у дома, автомобилът ти е тераса. За да е достатъчно просторно, седалките могат да се вадят с помощта на въртящите се основи и да се вкарват вкъщи, осигурявайки две допълнителни кресла за гостите. С помощта на същата въртяща се основа седалките запазват положението на тялото както когато шофираш, така и когато колата се обръща на 90 градуса, за да се „покатери“ по сградата.

За максимално добър ефект автомобилът е проектиран така, че не само изглежда добре, когато изпълнява ролята на кола, но и се справя доста добре като един модернистичен балкон.

Отварянето на вратите на колата също е с интересна концепция. Те се отварят с въртене, оставайки максимално близо до колата. По този начин няма проблем да излезеш от автомобила, дори да паркираш на неприлично малко странично разстояние от околните коли.

{morfeo 163}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here