Peugeot BB1

0
193

Тази миниатюрна кола никак не прилича на автомобил от мечтите ни, но откакто беше представен прототипът, тя е основна тема за почитателите на автомобилната индустрия. Peugeot твърдят, че това е бъдещето на градската мобилност – минималистични екологични коли. Вдъхновението на Peugeot за дизайна на BB1 е техен модел от 40-те.

Реклама

Peugeot

BB1 е нещо средно между кола, скутер и велосипед. Автомобилът е дълъг едва 2,5, но побира четирима души, макар и седалките да напомнят на седла. Краката на пътника зад шофьора са от двете страни на торса на шофьора – подобно на конфигурацията на водача и пътника на мотоциклет. Няма място нито за волан, нито за педали. Вместо това колата се управлява с няколко ръчни лоста.

Peugeot BB1

Автомобилът се задвижва от два електрически двигателя, по един на всяко задно колело. Максималната скорост е 105 км/ч, а ускорението от 0 до 30 км/ч отнема 2,8 секунди. Около 127 км е разстоянието, което BB1 може да измине с едно зареждане на литиево-йонните батерии.

Въпреки че изглежда твърде малка и тясна, колата все пак е побрала някои екстри – цветен мултифункционален дисплей, аудио система с телефон, навигация, Интернет достъп, радио, mp3, USB портове и контакт (12V).

За момента има само един прототип на Peugeot BB1 и компанията пази мълчание по въпроса дали миниатюрният градски автомобил ще влезе в производство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here