Nissan GT-R

0
422


Няма човек,
считащ себе си за що-годе ориентиран в света на автомобилите, който да не знае тези буквички – GT-R! Какво?! Ти НЕ ги знаеш?! Къде си лапал мухи, за Бога!!! Ако имаше Автомобилна Библия, то тя щеше да завърщва с тях, вместо с "Амин!"…

Реклама
{gallery}tech/cars/gt-r/01&width=180&height=180&widthgal=200{/gallery}

Да, вярно, последният Nissan Skyline GT-R34 слезе от поточните линии през 1999г. , а сега е…2006? Какво би накарало която и да е логична автомобилна компания да зареже производството на такъв шедьовър? – Не знаем. Забележителното, обаче е, че и до момента няма автомобил, който да се сравнява с GT-R! Какво?! Има възражения?! Кое?! Subaru WRX Sti?! Неговото място е по кърищата на Световният Рали Шампионат ( "кър" – турцизъм за "обработвема земеделска земя")!

Ааа, Mitsubishi Lancer Evo? А то може ли да завива и с четирите си гуми? А Skyline GT-R може! Факт е – за всичките тези години никой не успя да детронира "Годзила" като крал на пътя! (такъв прякор можете да си лепнете и вие, ако изкарате от себе си 1000к.с. )

До сега! Всъщност…до след две-три години… Защото минаха три Токийски автосалона (и те като нашия си роден – през година) и сума прототипи на "бъдещият" GT-R бяха показани – един от друг по-хубави! Но на нисанци им отне 7 години, за да излязат с твърда дата за начало на серийното производство на GT-R. И тя е…или 2007, или 2008, или 2009 година! Урааа! Следващата чудесна новина е, че след серия консултации и сеанси със психотерапевт (спомняте си "Лоши момчета 2", нали?), японците все пак са решили отрочето им да се кипри с гордата емблема на Нисан, а не на Инфинити, както беше първоначалната идея.

{gallery}tech/cars/gt-r/02&width=180&height=180&widthgal=200{/gallery}

И така, какво точно да очакваме като характеристики? Истината е, че все още никой, освен неколцина супреинженери и разни важни клечки, не знае достатъчно, а тези, които знаят, не казват! Известно е, че този път GT-R няма да е Skyline, иначе казано, това ще си е напълно самостоятелен модел – със собсвено шаси и собствен завод.Въпреки че доста от линиите на колата някак напомнят за модела Z350, безкомпромисното излъчване и предизвикателната стойка на GT-R са си все още там.

Но не и двигателят…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here