Новото Ferrari California T

0
201

Ferrari California T

Реклама

Второто поколение на California е по-мощно, по-стилно и по-икономично.

Подобно на оригиналната California от 2008 г., новият модел California T има метален сгъваем покрив и предно разположен двигател V8. Направен е така, че да изглежда едновременно като суперавтомобил и като кола, с която да си обикаляш из улиците на Лос Анджелис.

Двигателят обаче е по-малък – 3,8 литра. Въпреки това, благодарение на турбозареждането, е по-мощен – 553 к.с. в сравнение с 483 к.с. за първото поколение California. Въртящият момент също е по-висок – с 50% – в сравнение с този на оригиналния модел.

Всички тези подобрения правят възможно ускоряването от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Максималната скорост е 316 км/ч. При това разходът на гориво и въглеродните емисии са по-ниски в сравнение с предишния модел.

Ferrari California T

Кормилната система е съвсем нова, а системата за контрол на тягата е последното поколение на F1-Trac.

Има и акселерометъри, подобни на тези в смартфоните, които следят движенията на тялото, за да се премахне клатенето по време на път.

По отношение на дизайна моделът прилича повече на Ferrari от предишния. Има елементи от F12 Berlinetta и от FF.

Вътре в автомобила също са използвани най-новите постижения на интериорния дизайн на Ferrari. Има 6,5-инчов дисплей с тъчскрийн, както и Turbo Performance Engineer – специален втори дисплей между въздушните клапи, който позволява на шофьора да скролва различна информация, свързана с работата на двигателя.

Ferrari California T

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here