Най-бавното Порше в света

0
232

Най-бавното Порше в света

Реклама

На практика това е велосипед, който се задвижва с педали и достига 10 км/ч. Изглежда съвсем като истинско Porsce GT3 RS, само че направено от пластмаса и алуминиево фолио, покрито със злато. Основата е метална рамка. Сред материалите, необходими за построяването, е и тиксо, в големи количества.

Моделът е на художника Ханс Лангедер, който е прекарал шест месеца и 1000 часа в конструиране на най-бавното Порше в света. Построяването му е струвало 13 000 долара.

Златистото Порше тежи само 99,6 килограма. Има специални отвори на предния въздушен дефлектор, които подобряват аеродинамиката и пречат на шофьора да се поти твърде много.

За разлика от реалното Porsce GT3 RS, този модел е задвижван изцяло с човешка сила. Под капака му е монтиран велосипед и с доста енергично въртене може да се достигне скорост от 10 км/ч. На практика това е велосипед, маскиран като автомобил.

Ханс решил да построи необикновения автомобил, след като разбрал, че няма законови пречки да се кара кола с педали по австрийските пътища. Така той показва, че може да съществува оптимално екологичен автомобил, на който не му е необходимо никакво гориво.

Скоростта на автомобила си Ханс коментира така: „Най-впечатляващата характеристика на колата е нейната изключително ниска скорост – всеки на улицата е по-бърз от теб. Така ти не си опасен за останалите на пътя, а и бавното движение е вид лукс.”

В момента моделът се намира в музей в Австрия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here