Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

0
386

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Реклама

Нали знаеш как в игрите всичко е по-хубаво и по-лъскаво, отколкото в реалния живот? В света на Mercedes-Benz обаче реалността наскоро стана също толкова красива, колкото и игрите.

Всичко започва от една игра за Playstation.

По случай 15-годишнината на игрите Gran Turismo компанията производител Polyphony Digital Inc. се свързва с редица автомобилни компании – Alfa Romeo, Aston Martin, Volkswagen, – както и с няколко студиа за автомобилен дизайн – Bertone, ItalDesign Giugiaro и Zagota – с идеята да развият концептуални виртуални автомобили за играта.

Mercedes-Benz се отзовават на поканата и правят концепцията за Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo в новия си R&D отдел в Калифорния.

Резултатът обаче е толкова добър, че няма как да остане само виртуален. И от компанията решават да направят първа реална бройка, изкарвайки концепцията от компютърния екран и представяйки я в автосалоните.

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo е супер лек и същевременно много мощен – 585 к.с. Изглежда като излязъл от бъдещето и в същото време е един истински Mercedes-Benz. Линиите на колата напомнят на извивките на женско тяло, а муцуната й е една от най-животинските, които сме виждали. Огромните колела също допринасят за злия вид на това красиво чудовище.

Под капака на Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo мърка двоен турбо двигател V8 на AMG. Теглото на автомобила е едва 1385 кг благодарение на леките материали, от които е построен – въглеродни нишки и алуминий. Така съотношението мощност-тегло става 1 к.с. за 2,4 кг.

{morfeo 941}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here