Lamborghini Urus SUV

0
296

Lamborghini Urus SUV

Реклама

Концептуалното SUV ще влезе в производство.

Lamborghini представиха концепцията си за SUV през 2012 г. на автошоуто в Пекин, а съвсем скоро стана ясно, че тя ще стане реалност до няколко години.

Все още не са ясни всички характеристики на автомобила. Най-вероятно двигателят му ще е V10 (като този на Gallardo) или двоен V8, който ще осигурява максимален въртящ момент и мощност дори и при ниски скорости. Резултатът вероятно ще е около 600 к.с.

Една от характеристиките на Lamborghini Urus ще бъде по-ниското количество вредни емисии, което ще се дължи на по-леките материали.

С включването си на пазара на SUV автомобили Lamborghini върви по стъпките на своите съперници от Maserati (които се включиха в същия сегмент на пазара със своя Kubang).

През последните няколко месеца и години се забелязва последователна тенденция производителите на суперавтомобили да представят фамилни SUV-та. Освен Maserati, Bentley също показаха подобни намерения със своя EXP 9 F. Една от причините за подобно развитие е повишеното търсене на големи пазари – най-вече този в Китай – на SUV автомобили.

{morfeo 927}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here