Lamborghini Egoista

0
186

Lamborghini Egoista

Реклама

Егоистичен, агресивен и едноместен – това е Egoista, концептуалният модел на Lamborghini, построен по случай 50-годишнината на марката.

Автомобилът беше представен от своя създател Валтер де Силва, директор на дизайнерския отдел на Volkswagen (компанията, която притежава марката Lamborghini) в Сант’Агата Болонезе. Това е малко градче в северна Италия, известно с това, че там е централата на Lamborghini.

Де Силва казва за егоистичното Lamborghini: „Това е кола, направена само за един човек, за да може той да се забавлява и да изрази себе си максимално. Тя е направена специално за онези свръхизтънчени хора, които искат единствено най-екстремните и специални неща на света. Тя представлява крайна степен на хедонизъм, тя е безкомпромисна, с една дума тя е „егоиста“ (егоистична).“

Още като погледнеш Lamborghini Egoista – а ако си близо до нея, няма как да не я погледнеш, – ще забележиш, че това е кола, която повече прилича на изтребител, отколкото на автомобил.

Двигателят й е 5,2-литров, V10, 600 к.с. Построена е почти изцяло от въглеродни нишки и алуминий. Автомобилът няма врати – това е нещо твърде старомодно за такъв звяр. Вместо това покривът му се плъзга, изпълнявайки ролята на врата. Измервателните уреди са заменени от специален дисплей, който се прожектира върху предното стъкло. Целта е да не се налага погледът на водача да се мести от пътя.

Екстериорът на автомобила е вдъхновен от профила на атакуващ бик – извити рамене, наведена надолу глава и насочени напред рога. Атакуващият бик всъщност е и емблемата на Lamborghini. Lamborghini Egoista има и специални аеродинамични добавки, които се включват при необходимост – клапи, които се регулират в зависимост от температурата на двигателя, наклона на пътя и скоростта. Целта е във всеки един момент колата да се движи оптимално, порейки въздуха като истински изтребител.

{morfeo 873}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here