Нов хибрид на Honda

0
172


През следващата година
Honda ще продава новия си хибриден модел, който съчетава електрическо захранване и газ. Идеята на компанията е през следващите три години екологичните коли да са основна част от нейната стратегия.

Реклама

Хибридът ще е на добра цена, която обаче все още не се знае. От Honda казват, че разликата между хибрид и стандартен модел от същия клас няма да бъде повече от $ 1900, макар че според някои тя може и да достигне $ 4800.

Honda Insight

Новият им модел ще е седан за петима пътници. Той ще се продава само като хибрид, няма да го има в стандартен вариант. Той ще е направен по нова технология, която намалява тежестта и увеличава енергийната ефективност.

Освен новия си хибрид Honda представя хибридни варианти и на Civic, нов спортен модел на основата на CR-Z и модел на Fit, който в Европа ще се продава под името Jazz (долу). Как ще се казва новият хибриден модел все още не се знае.

Honda Jazz

От компанията са убедени, че хибридите няма вече да привличат вниманието само като една хубава идея, но и ще се продават в големи количества.

Въпреки че Honda и досега са предлагали хибриди на пазара, те изостават в това отношение от големия си съперник Toyota. През последните години Honda спира производството на два хибридни модела поради малките продажби – Accord (която се продава основно в Северна Америка) и Insight (на първата снимка). Докато през последните десетина години, откакто се произвеждат хибриди, Toyota са продали повече от един милион бройки, Honda са реализирали едва 262 000.

Предимството на хибридната технология е, че тези коли замърсяват много по-малко околната среда. При тях има превключване от газов на електрически двигател и обратно в зависимост от скоростта. Също така, докато се движи, колата рециклира енергията, която произвежда.

От Honda казват и че от съображения за опазване на околната среда ще развиват електрическите си двигатели. При коли с такова задвижване няма никакво отделяне на изгорели газове, защото енергията, необходима за движение, идва от съвсем друго гориво – водород, който реагира експлозивно с кислорода от въздуха и произвежда енергия. Така единственото, което се отделя от автомобила, са вода и топлина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here