Ferrari 599: екологичен и зелен

0
771

Ferrari 599

Реклама

В продължение на десетилетия Ferrari е символ на мощност, която няма много общо с екологията. Сега обаче класическата италианска марка се отказва временно от яркочервената боя, за да експериментира с електрически автомобил. Който, разбира се, е зелен. Той се казва Ferrari 599 и беше представен на автошоуто в Женева.

Ferrari 599 е хибрид с максимална скорост 320 км/ч. Той съчетава две на пръв поглед невъзможни за съчетаване неща – намалена консумация на гориво с цел по-малко замърсяване на околната среда и характерното за Ferrari ускорение и представяне на пътя.

Автомобилът стартира съвсем тихо, което е ново за марката и не се знае дали феновете на Ferrari няма да са малко разочаровани, че го няма познатия им рев на мотора при запалване, който е характерен за класическото Ferrari.

Засега автомобилът е само прототип, който обаче е достатъчно впечатляващ за посетителите на автошоуто. Най-малкото със зеления си цвят, който е заменил запазената марка на Ferrari – яркочервената боя. Зеленото е избрано, за да се подчертае екологичността на новото Ferrari.

Двигателите, ускорението и плановете за бъдещето…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here