EN-V

0
169

Двуместният електрически автомобил комуникира с други подобни на него автомобили и автоматично избягва сблъсъци. Колата е на две колела, двуместна е и прилича на голяма прахосмукачка (размерите й са 1,5 на 1,5 метра). Теглото й, заедно с шофьора и пътника, е около 400 килограма.

Реклама

{morfeo 327}

EN-V (Electric Networked Vehicle) е на General Motors и китайския им партньор SAIC. Колата беше представена в Китай, където е най-големият автомобилен пазар в света. Въпреки световната криза миналата година продажбите на автомобили в Китай са били рекордни.

Името на автомобила се чете като „envy“ – „завист“.

Автомобилът комуникира с други подобни автомобили не само с цел избягване на катастрофи, но и за предотвратяване на задръствания. EN-V може да измине около 40 километра с едно зареждане на електрическия двигател. Колата е предназначена за градска среда и според General Motors това е напълно ново решение за придвижване в големите градове.

EN-V е все още концепция и ще минат поне 10-20 години, преди автомобилът да може да влезе в масова употреба.

След като за кратко обявиха фалит през лятото на 2009 г., General Motor се надяват, че EN-V ще им помогне да се утвърдят като основен играч на пазара на екологични автомобили.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here