Chevrolet Volt

0
190

Chevrolet Volt

Реклама

Автомобил, който включваш в контакта, подобно на мобилен телефон – това трябва да е новият Chevrolet Volt, който се очаква да бъде пуснат на пазара от „Дженерал Мотърс” през 2010 г. Времето дотогава обаче изглежда малко за инженерите от компанията, защото един хибрид ги поставя пред доста препятствия.

За пръв път Chevrolet Volt е представен на автоизложението в Детройт през 2007 г. Оттогава работата по него кипи все по-усилено, особено с покачването на цените на бензина, заедно с което се покачва и загрижеността на много хора за планетата (и за собствените им джобове).

От „Дженерал Мотърс” не искат да наричат Chevrolet Volt хибрид, въпреки че тя е точно това – има както батерии, които захранват електрическия двигател, така и двигател с вътрешно горене, който обаче се използва само за да захранва батериите. По този начин, когато батериите е изтощят, колата продължава да се движи с много по-малко вредни емисии, отколкото обикновен автомобил.

Най-удобно от всичко изглежда това, че всеки обикновен контакт вкъщи може да послужи за зареждането на батериите, т.е. на електрическия двигател. Пълното зареждане на литиево-йонните батерии отнема шест часа. Напълно заредена, колата може да се движи 60 километра, а ако ще пътуваме повече, бензиновият двигател започва да захранва батериите, когато те започнат да се изтощават. По този начин се предполага, че Chevrolet Volt може да измине почти 600 км на автомагистрала и още повече, ако се движи с по-малка скорост.

{gallery}tech/cars/volt/inside{/gallery}

Спънките…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here