Bugatti Veyron Meo Costantini

0
209

Bugatti Veyron Meo Costantini

Реклама

Това е третият автомобил от специалната серия “Легендите на Bugatti”. Серията е от шест различни модификации на Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, като всяка е вдъхновена от един от легендарните пилоти на Bugatti.

Този модел е посветен на пилота Бартоломео (Мео) Костантини (1889-1941), който е бил и мениджър на Bugatti, както и близък приятел на Еторе Бугати, основателя на Bugatti. Мео Костантини става известен през 20-те години на 20 век, когато кара Bugatti Type 35.

Заради това посветеният на него модел от легендарната серия има някои елементи от дизайна на Type 35. Вратите и някои други елементи са направени от ръчно полиран алуминий, а останалата част от автомобила е боядисан в специално разработена синя боя, напомняща на класическото синьо, в което са били боядисани всички френски спортни коли през 20-те.

Интериорът е решен в кафява кожа със сини акценти. На облегалките може да се види подписът на Костантини, а от вътрешните страни на вратите има сцени от автомобилни състезания.

Двигателят е W16, 8-литров, 1200 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,6 секунди, а максималната скорост е 408,84 км/ч. Това прави автомобила най-бързият роудстър, пускан в производство.

Bugatti пуснаха своята легендарна серия през август, като започнаха с Vitesse Jean-Pierre Wimille и Jean Bugatti.

Цената на Meo Costantini е малко над $2,8 милиона. Подобно на останалите модели от тази серия, и от него ще бъдат построени само три бройки.

{morfeo 938}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here