Автомобилът на Бонд на търг

0
258

Автомобилът на Бонд

Реклама

Aston Martin DB5, който Шон Конъри кара във филма „Голдфингър” (1964), се продава на търг и се очаква да донесе 4 милиона паунда. Почитателите на филмите за агент Джеймс Бонд познават автомобила като колата, с която 007 отива да играе голф с Голдфингър и с която след това се преследва с Тили Мастърсън из Алпите.

Във филма са използвани два автомобила DB5, но единият е изчезнал. Така този е единственият, останал от снимките на „Голдфингър” (Goldfinger). Същият автомобил е използван и в следващия филм за Бонд – „Кълбовидна мълния” (Thunderbolt) през 1965 г.

В „Голдфингър” колата на 007 е оборудвана с неща като броня срещу куршуми, картечници и въртящи се регистрационни табели. И докато табелите са си истински, картечниците не са, а бронята едва ли ще издържи на истински куршуми. Но пък копчето, с което се изкарват фалшивите картечници, си работи.

DB5

Очакванията са автомобилът да донесе рекордна сума, тъй като той се предлага на пазара за първи път.

През 1969 г. колата е купена от Aston Martin. Купува я американският радио водещ Джери Лий за $12000. Той я кара през 70-те, но след това я оставя в гаража. Така автомобилът е едва на 48 000 километра.

Сега Лий я продава, като смята приходите да отидат за инициатива за решаване на социални проблеми. Търгът ще се проведе на 27 октомври.

Още снимки и видео…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here