BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

0
278

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

Реклама

Това е една концепция на BMW и италианската дизайнерска компания Pininfarina, която през последните 50 години е чест избор на Ferrari при разработването на дизайна на техните автомобили.

По отношение на екстериора Gran Lusso има всички характеристики на последните линии на BMW, но е още по-добър от тях по отношение на представяне на пътя, комфорт и цялостен външен вид. Това го прави достоен конкурент на автомобили като Bentley Continental GT и Porsche Panamera.

Все още не са известни детайли за техническите характеристики на автомобила, но самият дизайн на интериора показва, че те най-вероятно ще са впечатляващи. Вътре в автомобила всичко е насочено към шофьора, сякаш самата централна конзола се е насочила към него.

Луксозните детайли също правят впечатление – интериорът е изпълнен в дърво, кожа и вълна. Под „дърво“ в случая се има предвид дървесина на 48 000 години.

Тя идва от едно торфено блато в Нова Зеландия, в което по не много ясни начини се е запазила дървесина от праисторическото дърво каури. Дърветата са в блатото от края на Ледниковия период, т.е. от около 50 000 години. Средата в блатото се е оказала идеална за съхранение на дървесината, в резултат на което тя може да се използва и днес, включително за интериора на BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.

Освен че има уникална история, дървесината от каури има и друго интересно качество – тя променя цвета си в зависимост от ъгъла, под който пада светлината. Целият интериор на Gran Lusso е направен от едно-единствено парче дърво.

{morfeo 882}

https://www.youtube.com/watch?v=TvCmNp8XD74

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here