Audi A8 2014

0
395

Audi A8 2014

Реклама

Новото Audi A8 ще бъде официално представено на автоизложението във Франкфурт.

Това ще е луксозен седан с нов дизайн и някои интересни екстри. Размерите на модела остават същите, а основният използван материал е алуминий.

LED фаровете, които са част от стандартното оборудване, могат да бъдат включвани, изключвани или регулирани в зависимост от условията на пътя. А системата Matrix LED, която е част от екстрите, включва сензори, които улавят приближаването на други автомобили и намаляват светлината на предните фарове. Системата има връзка и с навигационната система, което прави възможно регулирането на светлината на фаровете в точния момент спрямо пътя.

Audi A8 ще може да се поръчва с четири варианта на двигател – два бензинови (с мощност от 310 до 435 к.с.) и два дизелови (с мощност от 258 до 385 к.с.)

С увеличаването на мощността е увеличена и икономичността на модела – системата Cylinder On Demand (COD) изключва четири от осемте цилиндъра на двигателя, когато те не са необходими.

От четирите двигателя най-икономичен е V6 3.0 TDI Clean Diesel, който харчи 5,9 литра на 100 км при емисии въглероден диоксид 155 г/км.

Друга екстра, която идва по желание на клиента, е система, която прожектира важната информация от контролното табло директно върху предното стъкло, пред погледа на шофьора.

Автомобилът ще се продава през есента, като базовата му цена вероятно ще е около 80 000 евро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here