Защо не можеш да пуснеш прахосмукачката

0
171

 

Реклама

Прахосмукачка

Учените са ти измислили оправдание – можеш да си повредиш сперматозоидите.

Изследване на Станфордския университет в Калифорния е установило, че домакинската работа – включително използването на прахосмукачка и микровълнова – може да намали шансовете на мъжа да има деца. Това съобщава британският вестник „Дейли Мейл”.

Учените изложили доброволците на електромагнитни полета, които се генерират от всички електрически заредени предмети, включително прахосмукачки и хладилници. И резултатът бил, че това излагане удвоява риска от нискокачествена сперма.

Д-р Ли, който е експерт по репродуктивно здраве и е участвал с проекта, твърди, че изследването представя първите доказателства за връзка между електрическите уреди и проблемите с качеството и броя на сперматозоидите. Той казва още, че хората, които се опитват да имат деца, трябва да избягват да стоят близо до електромагнитни полета и изобщо до уреди с електрически мотори. Според д-р Ли ако се намерят още доказателства за тази връзка, това може да бъде доста логично обяснение на факта, че през последния един век проблемите с качеството на спермата са се увеличили.

Изследвания до момента са доказвали, че отрицателно влияние върху броя на сперматозоидите имат фактори като прекалена консумация на алкохол, тютюнопушене, нездравословно хранене, употреба на медикаменти и затлъстяване.

Макар и това изследване да е единствено по рода си, поне засега, можеш да пробваш да го вкараш като извинение, когато те помолят да пуснеш една прахосмукачка. Кой знае, може и да проработи.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here