Robo-Raven или птица-робот

0
6398

Robo-Raven

Реклама

Изобретението е на учени от университета в Мериленд и вече е привлякло интереса на американската армия. Според създателите си Robo-Raven може в бъдеще да стане нормална част от военното оборудване.

Движенията на птицата-робот са толкова реалистични, че останалите птици я мислят за една от тях. Тя е лека – тежи едва 9.7 грама – и има размах на крилата 34,3 см. Направена е от въглеродни нишки, термоустойчива пластмаса, Майлър (Mylar е търговското име на специален вид разтеглив полиестер) и дунапрен. Също така, тя може лесно да бъде скрита почти във всякаква среда.

Robo-Raven може да движи крилете си независимо едно от друго, което позволява извършване на екстремни акробатични маневри.

С цел да намалят теглото на птицата-робот учените са използвали техники като 3D принтиране и лазерно рязане. Птицата може да носи товар, тежък до 6 грама.

Американската армия вижда потенциал в Robo-Raven и отделя средства за усъвършенстването на птицата-робот. Тя би могла да достига места, които не могат да бъдат достигнати по друг начин, при това да го прави тихо и незабелязано. Учените дори работят по крила със слънчеви батерии, за да може Robo-Raven да каца и да се зарежда самостоятелно, преди да отлети за следващата си мисия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here