Милите мъже имат по-голям шанс с жените

0
210

Двойка

Реклама

Вярно, че изводът идва след изследване на чифтосването при вид африкански мишки, но все пак откритието е доста интересно и от него могат да се направят аналогии с хората.

А то е: доминиращите мъжки в групата имат по-ниски нива на тестостерона от подчинените мъжки, макар и на теория това да изглежда нелогично. Всъщност мъжките с най-много тестостерон били най-самотните, които най-често се местели от една в друга група.

Разликата между двата вида мъжки е, че тези с ниския тестостерон всъщност създават групата като такава, докато онези с високия просто се опитват да оплодят женските.

От това изследване могат да се направят аналогии с хората – мъжете, които пристигат при една жена с букет, обикновено имат по-голям успех от онези, които се приближават към някое момиче с репликата „Хайде в храстите!”.

Защо точно определени животни стават лидери? Много птици, животни и насекоми започват да водят своите групи поради това, че са гладни и асоциални. Тръгват да търсят храна, без да се съобразяват с това дали групата иска и дали няма да се разпадне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here