Мъжете, жените и ДНК

0
214

ОценкаПонякога учените не само правят открития, но и обичат да ни шокират с разни изследвания. Едно такова е направено в Университета в Нюкасъл. Според него жените буквално четат по мъжкото лице, когато оценяват мъжа пред себе си. Най-добре се разчитат… бузите.

Реклама

Учените се заели да разберат каква е тайната на женския избор на мъж. Показали на 90 жени снимки на 76 мъже и ги помолили да ги подредят по привлекателност. След това показали на жените същите снимки, само че на части от мъжките лица, включително едната буза. Резултатите и в двата случая съвпадали.

По-интересно е обаче, че след ДНК тестове мъжете, оценени като най-привлекателни, се оказали и с най-добрите гени, особено що се отнася до гените, свързани с имунната система. Изследването показало не само, че жените са привлечени от мъже с добри гени, но и от такива, чиито гени са максимално различни от техните собствени. Целта на този несъзнателен избор е бъдещото поколение да има разнообразни гени и да е по-здраво.

Какво излиза – че с един поглед жените можели да направят това, което науката доскоро не можеше – да разчетат и оценят ДНК-то ни. Дълго време си мислехме, че други части от тялото ни привличат жените, а се оказва, че е трябвало да се грижим най-вече за бузите си…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here