Gmail за мобилни телефони на български

0
159

Вече и на твоя телефон!Вече не е необходимо потребителите на Gmail услугата да се притесняват, че ще пропуснат някой важен e-mail. Достатъчно е да имат достъп до Gmail акаунт от мобилния си телефон.

Реклама

За да имат достъп до Gmail, потребителите трябва да посетят сайта http://gmail.com чрез телефона си и да се регистрират. Независимо че всеки телефон е различен, Gmail автоматично оптимизира интерфейса на GSM-a. Потребителите ще могат да виждат прикачени снимки и документи от телефона си и да отговарят на телефонните номера, запазени в Gmail акаунта.

Услугата на Google Gmail за мобилни устройства е безплатна, но потребителите трябва да проверят при своя оператор дали според абонаментния план е необходимо допълнително заплащане за достъп до мрежата.

Интерфейсът Gmail XHTML бе представен на английски на 15 декември, 2005 година, като даде възможност на потребителите да се свържат със своите Gmail акаунти и да прочетат съобщенията си чрез браузера на мобилния си телефон.

На 27 юни 2006 година бе представена и подръжката за интерфейса на още 10 езика: британски английски, френски, италиански, немски, испански, холандски, руски, китайски, португалски и турски; по-късно на: полски, финландски, шведски, датски, унгарски, словенски, литовски, тайландски, виетнамски, каталонски, словашки, румънски, гръцки, хърватски, чешки, сръбски, естонски, украински, латвийски, исландски, хинди, тагалог и български.

Интерфейсът на страницата за свързване се определя от езиковите настройки на мобилното устройство на потребителя. Ако настройките на това мобилно устройство са на език, който не се поддържа от услугата, автоматичният интерфейс е на английски.

Съдържанието на файловете с помощна информация (help) и примерните изображения (screenshots) няма да бъдат локализирани на по-рядко използваните езици: тайландски, виетнамски, каталонски, словашки, румънски, гръцки, хърватски, българки, чешки, сръбски, естонски, украински, латвийски, исландски, хинди и тагалог. Тези потребители ще бъдат пренасочени към файлове с помощна информация на един от поддържаните от услугата езици.

След като потребителят се свърже, езикът автоматично ще се зареди според личните му настройки. Въпреки това, потребителите няма да могат да променят езика директно от мобилните си устройства.

В момента услугата работи с мобилни устройства, които поддържат XHTML браузер, който, от своя страна, поддържа SSL и cookies, списък на телефоните, които със сигурност работят с Gmail, може да намерите тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here