Да заселим Луната!

0
512

Луната

Реклама

Това е последният лозунг на НАСА (Американската космическа агенция). Те планират да пратят хора за постоянно жителство на Луната. За тази цел от Американската космическа агенция са изпратили официално запитване до българското Министерство на администрацията и административната реформа с цел да ни помолят да им пратим малко от нашите бюрократи – така щели да ограничат потоците от хора, желаещи да се заселят на Луната.

НАСА смятат да построят постоянна база, която да бъде използвана за пътувания до Марс. И това ако не са планове за бъдещето! А ние плануваме как тая вечер ще купонясваме…

Агенцията планира да изгради базата на южния или на северния полюс на Луната, тъй като там има повече светлина и това ще улесни използването на слънчева енергия.

Учените смятат, че астронавтите ще могат да използват лунни ресурси за да поддържат базата. (Както и че ще могат да се къпят в Морето на Спокойствието, когато се сгорещят от много работа.)

Идеята на базата е да се използва като отправна точка за полети към други места в космоса. Както казахме, основната цел е стъпването на човешки крак на Марс. Това може да бъде първата стъпка към експанзията на човечеството на други планети – грандоманията ни тресе здраво! Проектът ще струва стотици билиони долари и ще разчита на партньорска работа между НАСА, Русия, Япония и Европа.

От НАСА планират да осъществят първата мисия с хора до 2020, а до 2024 би трябвало да има постоянно присъствие на екипи, които да карат смени, както е на международната космическа станция.

Колет

Преди обаче там да стъпят хора, НАСА планират серия от мисии с роботи. Първите такива мисии с лунната разузнавателна станция са планирани за 2008.

Станцията е създадена със специалната задача да направи карти на лунната повърхност с висока резолюция, както и да потърси потенциални места за кацане, източници на вода и други ресурси. Както и да построят поделение на „Български пощи”, които ще предоставят нова услуга – пращане на колет от Бургас до София през Луната, и то за същото време, за което го доставят сега!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here