Xperia Play

0
186

Xperia Play

Реклама

След като месеци наред се носеха слухове и не се знаеше съществува ли или не, вече стана ясно, че Sony PlayStation Phone е реалност. Нарича се Xperia Play.

Появи се и прототип на джаджата, което означава, че тя не е просто проект. С нея Sony Ericsson смята да засили позиции на пазара на смартфони.

Xperia Play комбинира характеристиките на телефон с гейминг функциите на PSP. Може би най-интересното в дизайна е, че джаджата има геймпад, който е направен по модела на PSP. Той е с бутоните, познати от PSP и ще има и тъчпад и бутони за указване на посока. За момента обаче няма джойстик.

Устройството има и приложение PlayStation Pocket, с което се организират свалените игри. Смята се, че оригиналните игри за PSP ще могат да се свалят и играят на Xperia Play.

Телефонът има и 5-мегапискелова камера, wi-fi и 4-инчов LCD тъчскрийн. Има също така клавиатура и колонки.

Техническите характеристики включват 512MB RAM и процесор, който оперира от 122,88MHz до 1GHz.

Операционната система е Android 2.3 Gingerbread.

Всичката информация за Xperia Play обаче все още е неофициална и идва от медиите. Sony Ericsson не са съобщили нищо нито за характеристиките на телефона, нито за цената, нито за датата на официалното му излизане. Смята се обаче, че той ще бъде представен на Mobile World Congress в Барселона през февруари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here