Urwerk UR103 Tarantula

0
219

Най-новият часовник Urwerk е вдъхновен от формите на тарантулата, като същевременно остава верен на уникалния дизайн на швейцарската марка.

Реклама

UR103T

Това е поредното футуристично хрумване на Феликс Баумгартнер и Мартин Фрай. Поредната модификация на UR103 е 103Т, като „Т” е от „тарантула”. Има защо това да е така – като погледнеш часовника, под прозрачният сапфир ще видиш механизма му. Както и формата, образувана от орбиталния кръст и останалите елементи – много подобна на тарантула.

Друга новост в модела е, че кръстът в средата не е от титан, както досега, а от ARCAP – много здрава медно-никелова сплав. Тя покрива и защитава по-добре въртящите се кръгове, които показват часа. По този начин, за разлика от по-старите модели, се вижда само часът, който е в момента, останалите числа са скрити. Часът в момента е комбинацията от дисковете за часа и скалата с минутите. (На снимката горе например часът е точно 8.)

Начинът на въртене на дисковете също е променен. Сега те се въртят непрекъснато, само че без да се виждат, „зад кулисите”, подготвяйки се за същинското въртене, с което ще покажат часа. Тъй като орбиталният механизъм е около 300 пъти по-тежък от този със стрелките, е необходима абсолютна прецизност при изработката.

UR103T

Как точно работят часовниците Urwerk? Прочети за това и за историята на този нов вид показване на времето!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here