iPhone и TomTom обещават още по-добра навигация

0
164

iPhone TomTom

Реклама

TomTom софтуер ще направи iPhone 3G и 3GS още по-добри в навигирането. До момента те са полезни с помощта на Google Maps и вградения си GPS, но нововъведенията обещават да ги направят още по-точни.

Въпреки че и досега са правени навигационни приложения за iPhone, сега за пръв път се намесват Tom Tom – един от основните играчи на пазара.

Новото, което е резултат от това сътрудничество, е възможността iPhone да се слага директно върху контролното табло на автомобила. Това едновременно прави навигацията по-лесна и позволява провеждане на hands free разговори.

Как работи системата

Софтуерът на TomTom използва вградения GPS на iPhone, за да отбележи местоположението на колата. След това нова система, наречена IQ Routes, изчислява кой е най-подходящият път. Вместо обаче да предлага най-краткия по време маршрут, системата събира информация и от други потребители в района и едва тогава определя пътя, по който ще се стигне най-бързо. Според

TomTom по този начин хората пътуват за около 35% по-кратко време.

Друга екстра е, че дестинацията може да се въведе само като се избере контакт от списъка. Системата може да предлага и алтернативни маршрути в случай, че пропуснеш завой или има затворен път. Тя отразява и часа и възможността да има задръстване по някоя от улиците.

Докато слушаш инструкциите, на екрана в реално време се показват карти, които включват местоположението на камери, банкомати и гаражи.

Приложението ще струва $79,99.

https://www.youtube.com/watch?v=YskygegTjAU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here