Sony® Portable Reader

0
202
{gallery}tech/djadji/sonyrdr/sony01&width=180&height=180&widthgal=200{/gallery}

Задължителното "бижу" за книгоманите.

Реклама

Това е портативен четач в най-груб превод на роден език. Иначе казано устройството служи за съхранение, пренасяне и четене на вашите книги, документи и др., записани в цифров формат.

Пълното му име е Sony® Portable Reader SystemPRS-500.
С него ще можеш да държиш цяла библиотека в ръка.

Тежи 250 г, размерите му са изключително малки: 175.6 mm (височина) x 123.6 mm (ширина) x 13.8 mm (дебелина), което означава че без проблем можеш да го пъхнеш в чантата си. Но не това е най-уникалната му характеристика! Това, което ще запали всеки страстен читател, е невероятният му дисплей. Той използва уникалната E Ink® Display технология за изобразяване на страниците от цифровата ти книга така, че имитира истинска хартия (ако не вярваш, виж снимките; щракни върйу тях, за да ги видиш по-добре). Това автоматически означава, че четенето на цифрови киги, документи и т.н. се превръща от досадно висене пред компютъра в забавление. Със Sony® Portable Reader спокойно можеш да си четеш легнал в леглото (за разлика от лаптопа, при който се налага да седиш), очите ти не се измарят толкова много, колкото при стандартните дисплеи заради вече споменатата уникална технология на показване на изображението.

{gallery}tech/djadji/sonyrdr/galeriata&width=180&height=180&widthgal=200{/gallery}

От Sony® са помислили и за хората с отслабено зрение и предлагат увеличение до 200%. От друга страна дизайнът на джаджата е изключително атрактивен за всеки бизнесмен. Благодарение на вградената му памет от 128MB спокойно можеш да напъхаш в него около 160 книги, а ако това не ти стига, винаги можеш да си купиш допълнително памет Memory Stick® или SD memory card. Файловата поддръжка е сравнително добра: BBeB Book / PDF / JPEG / и, забележи, mp3!

Цветовете на дисплея са 4 и са нюанси на сивото. Това поставя доста интересно въпроса с показването на изображенията, но явно се касае само за такива, които съдържат предимно текст. А за да си сигурен, че ще можеш да прехвърлиш и четеш всеки документ на джаджата, устройството идва със специален софтуер, който конвертира към необходимите формати.

Големината на дисплея е 152.400 mm. Що се отнася до живота на батерията, тук Sony отново са революционери! Устройството харчи батерия само когато отгръщаш страниците, а не докато ги четеш, което означава, че можеш да четеш една страница с часове и да не изхарчиш и "грам" батерия. Иначе казано, можеш да отгърнеш около 7,500 страници с едно зареждане на батерията.
Това, което липсва, може би е възможността да пишеш върху него и да работиш с файловете, но може би някой ден….
Цената на устройството ще бъде около $300. "Ще бъде", тъй като официалното му излизане на пазара предстои тази пролет (2006).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here