Sony® Playstation 3

0
189


Този път
джаджата, която представяме, няма да ви изненада. Нито с името си, нито със същността си. И все пак…
Playstation е добре позната марка за геймърите. Всъщност Playstation е игрова конзола или, по-просто казано, това, на което едно време малките деца казваха телевизионни игри.
Днес обаче на пазара стои Playstation 2 и се очаква излизането на третия поред продукт, които ни е интересен не само заради огромните възможности, които предлага (достъп до Интернет, on-line игри, гледане на DVD, слушане на Audio CD, mp3 и т.н. ), но и заради историческата си стойност за запалените любители на конзолни игри. Metal Gear Solid, Silent Hill, Grand Turismo, Resident Evil и други заглавия се превърнаха в традиция за своите производители и доказателство за качеството на марката Playstation.

Реклама

Официалната дата на излизане на Playstation 3 е 11 ноември т.г. за Япония и 17 ноември за Европа, Северна Америка и Австралия. Ще се предлага в два варианта с различни характеристики. Oсновната разлика между тях ще е в големината на хард диска. Да, точно така – Playstation 3 има собствен хард диск, който задължително е включен във всяка една конфигурация. Цената му ще бъде съответно между $499(20GB) и $599(60GB).

Разбира се, игрите, които са били предназначени за 1 и 2, ще могат да се играят и на третата версия на продукта. Засега нищо не е потвърдено – все пак премиерата предстои, – но по документи PS3 ще е два пъти по-мощен от Xbox 360 и 15 пъти (!!!) по-мощен от Nintendo Revolutions. Изчислителната му мощност се равнява на 2.18 TFLOPS (няма да обясняваме подробно какво точно е TFLOP, само за сравнение ще ти кажем че NVIDIA 7800 GTX 512 е способна на 200 GFLOPS). Разбира се, игрите ще могат да се играят и онлайн.

Още едно предимство на Playstation е въвеждането в употреба на BD (Blu-ray Disc – виж повече!) Друг важен момент, касаещ новата конзола, е фактът, че с нейното излизане на пазара ще се появят продължения на някои хитови заглавия, които споменахме: Metal Gear Solid 4; Resident Evil 5 и др.

За съжаление, ако не си вкусил от удоволствието да играеш на тези игри, най-вероятно всичко това не ти говори много. Нашият съвет е да не пропускаш това изживяване. Купи си новия PS3 когато излезе, обади се на приятелите си, че заминаваш за Нигерия, зареди се с купчина хитови класически заглавия за PS и засядай! Не се притеснявай, че някой ще те види на улицата – просто не ми се вярва, че ще успееш да станеш от стола минимум една седмица!

Разбира се, тази информация я изровихме от Мрежата, но в първия удобен момент, най-вероятно края на ноември, когато се докопаме до PS3, ще те информираме за нашето мнение, базирано на личния ни опит.

И накрая – техническата характеристика накратко:

PlayStation 3
Име на продукта PlayStation 3
CPU Cell Processor
GPU RSX (NVIDIA)
Звук Dolby 5.1, DTS, LPCM, etc.
Памет 256MB XDR Main RAM, 256MB GDDR3 VRAM
HDD 2.5in Serial ATA 20GB 60GB
I/O USB 2.0 4 4
Memory Stick/Compact Flash/SD Card Reader не да
Комуникация Ethernet
(Up to 1000BASE-T)
да да
IEEE 802.11 b/g
(Wi-Fi)
не да
Bluetooth 2.0 (EDR) да да
Безжичен Контролер Bluetooth да да
AV Output Резолюция: 480i, 480p, 720p,
1080i, 1080p
да да
HDMI (Nextgen) не да (1)
AV Multi Out да да
Digital Out (Optical) да да
BD/DVD/CD Drive
Read Only
BD 2x (BD-ROM)
DVD 8x (DVD-ROM)
CD 24x (CD-ROM)
Super Audio CD 2x
да да
Цена Северна Америка $499 US
$549 CND
$599 US
$649 CND
Европа Ђ499 Ђ599
Размери 325mm (В) x 98mm (Ш) x 274mm (Д)
Тежест Около 5кг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here