Sony Reader Daily Edition

0
166

Sony Reader Daily Edition

Реклама

Новият Sony Reader предлага някои подобрения: 3G wireless от AT&T, по-голям (7 инча) touchscreen, както и нова опция – Library Finder, – която позволява на потребителя да заема книги от местната библиотека.

Sony преодоляха най-големия недостатък на първия Sony Reader – липсата на wireless. При него нямаше друга възможност за купуване или сваляне на книги, освен чрез връзка с компютър през USB порт. Сега Reader Daily Edition става достоен конкурент на Kindle, който предлага безжична връзка.

Друга екстра на Reader Daily Edition са възможността за портретен и пейзажен изглед. При портретния се виждат около 30-35 реда текст, което прави четенето много подобно на четене на истинска книга.

Устройството има памет за около 1000 стандартни електронни книги. Има и слотове за memory cards.

Голямото предимство на Amazon винаги е бил фактът, че компанията е един от най-големите книжни разпространители. Така Amazon успява да купи правата за електронно публикуване на огромно количество книги и да даде на потребителите на Kindle достъп до тях на умерени цени. Sony са отвърнали на това предизвикателство, като са се свързали с OverDrive – дистрибутор на електронни книги за библиотеки. Така новият рийдър предлага достъп до електронни книги от библиотеки само срещу карта за съответната библиотека. Свалянето става на компютър, след това книгата се прехвърля на рийдъра. Може да се чете 21 дни, колкото е периодът й на заемане.

Sony Reader Daily Edition ще излезе на пазара през декември на цена $400.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here