Яке със слънчеви панели от Tommy Hilfiger

0
7538

Tommy Hilfiger

Реклама

Технологиите като част от облеклото не са нещо ново, но това е един нов прочит на тази идея – яке, което ти зарежда телефона с помощта на слънчеви панели на гърба.

Идеята и изпълнението са на Tommy Hilfiger. Това са две якета (мъжки и дамски модел), които марката пуска на пазара в лимитирани количества за коледните празници.

Якето има подвижни слънчеви панели на гърба, с помощта на които събира енергия, която след това можеш да използваш, за да си заредиш смартфона или таблета. Или и двете едновременно.

Как работи системата?

Всички сме изпадали в тази ситуация – батерията свършва, а наблизо няма контакт. Точно за тези моменти е това яке. С него на практика си носим енергиен източник със себе си. Слънчевите панели на гърба са свързани с батерии в предния десен джоб чрез кабел в подплатата. Така десният ти преден джоб се превръща в мобилно зарядно.

Слънчевите панели са изработени от Pvilion – специалисти в производството на леки слънчеви панели. Когато са изложени на слънчева светлина, панелите зареждат батериите, които от своя страна могат да заредят напълно едно стандартно мобилно устройство (1500mAh) до четири пъти. Има и два USB порта, за да можеш да зареждаш две неща едновременно.

Дизайнът

Тъй като това все пак е яке на Tommy Hilfiger, панелите са подвижни и като се махнат от гърба, оставаш с едно стилно яке. Става ти и по-леко – с панелите и батериите якето идва малко тежко. Иначе самото яке, без всичко останало, е много леко, а отделно и подплатата му се маха, при което става още по-леко.

И мъжкото, и дамското яке са непромокаеми. Разликата между двете е, че мъжкото е тъмнозелено, а дамското – синьо. и двете имат карирани мотиви.

Да си носиш батериите

Идеята зад якето е доста иновативна. То предлага решение на реален проблем, макар и това решение да идва на доста сериозна цена – $599. (Между другото, 50% от приходите от продажбите отиват за Fresh Air Fund, които осигуряват безплатни летни лагери на деца от семейства с ниски доходи в Ню Йорк).

Така или иначе, Tommy Hilfiger очевидно просто опипват почвата, пускайки лимитирани серии от якетата със слънчеви панели. Самият Томи Хилфигър казва по въпроса: „Бяхме вдъхновени от съчетанието между традиционни дизайнерски техники и технически иновации. Също така се запитахме от какво би имал нужда съвременният приключенец и как нашите клиенти да използват технологиите по по-интегриран начин, отколкото досега.“

{morfeo 994}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here