Умен химикал

0
565

Equil JOT

Реклама

След смартфон и смартуоч идва ред на смартпен или “умен химикал”. Или още една странна дума.

Идеята на този тип джаджа е да превръща в електронен вид онова, което пишеш на хартия. И докато при повечето такива устройства хартията трябва да е специална, JOT – модел на Equil – позволява използване на всякаква хартия, била тя и салфетка.

Джаджата се състои от две части – приемател с Bluetooth и самата химикалка. Двете неща са в специално калъфче. Чрез комбинация от инфрачервени лъчи и ултразвукови вълни приемателят получава сигнал от движенията на химикала и прехвърля съдържанието на смартфона или таблета ти с помощта на специални приложения.

Този умен химикал работи само с устройства на Apple, като приложенията, които са необходими за работата на JOT (Equil Note и Equil Sketch), са безплатни.

След като стартираш приложението, трябва да включиш приемателя и да го свържеш с Apple устройството си. Предварително зададеният размер на листа е А4, но той може да се настройва и променя.

След което можеш да пишеш или рисуваш. Всяка джаджа има свое ID, което означава, че няколко такива джаджи в една стая няма да си пречат.

Интересно е, че приложението за рисуване позволява използването на различни инструменти като четки и т.н., както и на слоеве (подобно на Photoshop).

Известен недостатък е, че приложенията не могат да разпознават ръкописен текст, което означава, че за въведения по този начин текст няма да могат да се използват функции като търсене.

Цената на Equil JOT e $149,99.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here