По-малък и по-евтин iPhone 4?

0
153

iPhone 4

Реклама

Носят се слухове, че през лятото Apple ще пуснат мини версия на iPhone 4.

Според източник, близък до компанията, Apple са построили прототип, който ще струва едва $200, при това без договор. Сегашният iPhone 4 струва $625. Ако пуснат по-евтина версия на най-новия си смартфон, Apple ще имат шанс да привлекат клиенти, които нямат достатъчно големи бюджети за iPhone.

Намерението на Apple е с пускането на този модел да забавят прогреса на Google, който в момента е един от най-големите производители на софтуер благодарение на платформата Android. Освен това, съвсем скоро беше съобщено, че Nokia и Microsoft се обединяват в производството на смартфони, което е още един фактор за безпокойство от страна на Apple.

Все пак обаче трябва да се има предвид и фактът, че миналия месец Стив Джобс отново си взе отпуск, този път за 2 години, поради здравословни порблеми. Това би могло да забави или дори да попречи на пускането на мини iPhone, разказва източникът, цитиран от в. „Дейли Мейл”.

Същият този източник е видял прототипа за малкия iPhone и казва, че той е с около три пъти по-малки размери от тези на оригинала. Основната причина за ниската цена е, че Apple ще използват процесор, дисплей и други компоненти, подобни на тези на сегашния модел, а не нови, по-усъвършенствани и по-скъпи, каквито ще се използват за iPhone 5.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here