Skinput превръща ръката ти в тъчскрийн

0
88

Skinput

Реклама

Ако тъчскрийнът на телефона ти ти се струва твърде малък, можеш да използваш цялата си ръка с помощта на това изобретение на Microsoft Research и университета Carnegie Mellon.

Джаджата се нарича Skinput и представлява лента, която слагаш на ръката си и която проектира интерфейс директно на кожата ти. Изобретателите са съчетали мини проектор, който създава променящ се дисплей, и сложен сензор, който „усеща” коя част на ръката си докосваш.

Със Skinput може да контролираш аудио устройства, да играеш прости игри като тетрис, да се обаждаш по телефона и т.н.

Как точно работи

Джаджата улавя ултраслабите звуци, които произвеждаш, като потупваш ръката си. Различните места по кожата се различават по звука, който издават, заради костната плътност и заради филтъра, който образуват меките тъкани и ставите.

Софтуер, който свързва всеки звук със съответното място по кожата, е следващата стъпка. След това с помощта на безжична технология – например Bluetooth – командите се предават към устройството, което контролираш по този начин – телефон, mp3 плеър, компютър.

В момента Skinput може да разграничава пет различни места по кожата на ръката с точност 95,5%. За много от приложенията за телефони тази точност е напълно достатъчна.

Освен в неподвижно състояние, потребителят може да използва лентата и докато ходи и дори докато бяга.

Видео (на английски):

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here