Skiff Reader

0
136

Skiff Reader

Реклама

Напоследък не можем да се оплачем от липса на конкуренция при рийдърите за книги. Sony Reader и Kindle отдавна не са единствени на пазара и нови техни съперници се появяват непрестанно.

Един от последните засега е Skiff Reader на Hearst Corporation. Според самите производители това е първият рийдър, който е оптимизиран за вестници и списания.

Размерите на устройството са доста впечатляващи – то е тънко (дебелината му е около 6-7 милиметра), а диагоналът му е 11,5 инча (почти 30 сантиметра). Това е най-големият и най-тънък рийдър на пазара. Именно размерът му го прави по-подходящ за разглеждане на вестници и списания, казват производителите.

Резолюцията на Skiff Reader е 1200 на 1600 пиксела. Дисплеят е e-ink, touchscreen, има и стилус.

Капацитетът е 3 GB, а има и слот за SD карта. Съдържание може да се сваля с WiFi и 3G wireless.

Едно от новите неща при Skiff Reader е технологията на дисплея му. Той не е покрит със стъкло, а е базиран на тънък лист неръждаема стомана. Производителят, които стои зад този екран, е LG. Идеята на новата технология е Skiff Reader да е едновременно тънък и да не се чупи.

Подобно на Nook, който е на издателството Barnes & Noble, идеята на рийдъра е най-вече да подпомогне разпространението на собствените издания на медийния конгломерат Hearst. Hearst са собственици на списания като Cosmopolitan, Esquire, Harper’s Bazaar, Marie Claire и други, както и на много вестници.

Издателските компании все повече навлизат на пазара на електронни четци с цел да намалят монопола на Amazon и Apple върху дигиталната издателска дейност.

Все още не се знае цената на Skiff Reader, нито кога той ще излезе на пазара.

{morfeo 272}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here