QB: роботът, който ще отиде на работа вместо теб

0
861

QB

Реклама

Имаш нужда от заместник? Трябва ти QB на Anybots.

Всъщност това е система за телеконференции на колела, която обаче е доста по-гъвкава и мобилна от останалите подобни системи – роботът може да се движи от стая в стая и между различни етажи.

QB тежи 16 килограма и може да наглася ръста си между 91 и 174 сантиметра. Роботът има главен компютър и няколко мини компютъра. На главата си има LCD монитор, който показва образа на управляващия робота (който може да си стои у дома, по чехли, и да пийва топло мляко, докато говори с бизнес партньорите си чрез QB).

QBРоботът „вижда” с помощта на 5-мегапикселова камера в едното око и камера в главата, която е с по-малка резолюция и гледа надолу. Слухът е осигурен от три микрофона. Има и колонки, с помощта на които управляващият робота говори.

Всичката информация, която роботът получава, се изпраща на управляващия с помощта на уеб браузър. Управлението на робота се осъществява чрез прости команди на клавиатурата. QB сам пази равновесие и се движи на колела с нормална човешка скорост.

“QB е като твое продължение”, казва създателят на робота Боб Кристофър, цитиран от „Дейли Мейл”. И добавя: „Роботът премахва границите между хората и работата им така, че хората да могат да се телепортират в офиса си.”

Роботът ще се продава от есента и ще струва 10 500 паунда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here