Palm Pre

0
236

Palm Pre

Реклама

Наричат го „the iPhone killer“. Pre на Palm Inc е най-новият и амбициозен конкурент на Blackberry и iPhone.

Pre беше представен официално преди броени дни, привличайки интереса на критика и клиенти. Таймингът на Palm беше много добър – Pre излезе малко преди iPhone и успя да привлече значително внимание.

Изпълнителният директор на Palm Джон Рубинщайн (който между другото е бивш служител на Apple и е участвал в разработването на iPod) казва, че целта на компанията не е да краде клиенти от Apple или RIM, а да помогне на повече потребители да преминат към по-висок клас смартфони. Той смята също така, че на пазара има място за 3 до 5 успешни производителя на смартфони.

Pre има малка slide out клавиатура, която би улеснила писането за онези, за които тъчскрийна на iPhone е по-неудобна опция. Част oт характеристиките на Pre включват GPS, Wi-Fi, камера, плеър, възможност за ъпдейт на софтуера без свързване с компютър. Удобният multitasking е може би една от най-ценните характеристики. Няколко апликации могат да вървят едновременно и достъпът до всяка от тях е изключително интуитивен. Освен това Pre събира в едно календарите ти от Outlook, Facebook и Google, правейки едно общо разписание на деня.

Palm са разработили и доста удобно зарядно, което не се пъха в самия смартфон (долу).

Някои отрицателни страни на Pre са доста краткият живот на батерията и малките копчета на клавиатурата, които я правят не особено удобна за използване. Също така, капацитетът на Pre е 8GB, което може да се окаже недостастъчно, докато на iPhone 3G S е 16/32GB.

Цената на Pre e $299, но с договор става $199, което е колкото iPhone 3G S (16GB).

Едва ли Pre ще се окаже „убиецът на iPhone“, но предложението на Palm със сигурност е достоен конкурент на пазара на смартфони.

Palm Pre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here