OmniZero.9 – роботът-автомобил

0
217

OmniZero.9

Реклама

Изобретението е достойно за „Трансформърс“ – трябват му секунди да се превърне от робот в автомобил, може да се бие с по-малки роботи и ако искаш, може и да те носи на раменете си.

Идеята и реализацията са на японския изобретател Такеши Маеда. Роботът-автомобил, наречен OmniZero.9, беше представен на състезанието Robo-One в Япония, което има за цел да стимулира създаването на хуманоидни роботи. 9 в името му идва от това, че изобретението е девето в колекцията от роботи на създателя си.

Роботът се превръща в автомобил, като застава на колене, докато раменете му се трансформират в колела. Главата му застава назад, за да се превърне в място за сядане.

OmniZero.9

OmniZero.9 е висок малко над един метър и тежи 25 килограма. Управлява се с дистанционно с изключение на няколко автоматични сензора, които отговарят за поддържането на равновесието. Движенията му са гладки и прецизни, което за пореден път показва, че бъдещето пред роботите е голямо и доста интересно. Надяваме се, че следващата стъпка ще е трансформиращ се робот, който върви в комплект с Меган Фокс.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here