Nook на Barnes & Noble

0
217

Nook

Реклама

Първото, което ти прави впечатление в описанието на Nook на Barnes & Noble, е ниската му цена от $259. За сравнение: Kindle 2 на Amazon – $359, Sony Reader Daily Edition – $399, iLiad – около 500 евро.

Nook е базиран на Android. Размерите на устройството са 7,7 на 4,9 на 0,5 инча (19,5 на 12,4 на 1,3 см). Има e-ink дисплей от Vizplex и малък цветен тъчскрийн под него (3,5 инча). С помощта на малкия екран могат да се браузват различните книги по цветните им корици. Теглото на Nook е 317,5 г.

Пълното зареждане на батерията става за 3 часа и половина. От Barnes & Noble твърдят, че ако си изключиш wireless-а, батерията ще държи до десет дни.

Характеристики:
– 2 GB памет
– WiFi, 3G
– слот за microSD
– mp3 плеър
– вградена колонка и жак за слушалки
– micro USB порт
– поддръжка на EPUB, PDF и MP3

Поддръжката на PDF е една от новостите, които Nook предлага – при повечето конкурентни устройства PDF файловете не се поддържат или не се форматират правилно.

Други екстри на Nook са възможностите за водене на записки и за отбелязване на отделни пасажи. Това ти позволява лесно да продължиш четенето оттам, докъдето си стигнал. Функцията LendMe пък позволява даване назаем на книга на други четец, мобилен телефон или компютър за период от две седмици. Необходимо е само съответното приемащо устройство да има софтуера на Barnes & Noble за четене на книги, който е безплатен. Той може да се използва на iPhone, iPod touch, BlackBerry, Mac и компютър с Windows. Има и възможност за зачитане на част от книга, преди да си я купиш.

Barnes & Noble е едно от най-големите американски издателства. Началото му е поставено през 1873 г.

{morfeo 209}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here